Sæddings vartegn - det gamle fyr fra 1872. Det tjener stadig som bagfyr.

Over indgangsdøren til fyret er Kong Christian d. 9. våbenskjold med årstallet 1872 i romertal. Fyret blev bygget efter indvielsen af Esbjerg Havn.

Sædding Skole med hovedbygningen og førstelærerboligen. Sædding Skole blev opført i 1926 og nedlagt som skole, for få år siden.

Skolen med indgangspartiet til den nye tilbygning, der blev opført først i 1950erne og den gamle gymnastiksal. Sædding skole bliver nu integreret i en ny ældresektor der bliver bygget vest for skolen - bemærk byggekranen.

Bag træerne skimtes lærerboligen ved Sædding Skole, hvor lærer Jon Heftdal og lærer L.P. Hansen boede med deres familier.

Her på Sædding Strandvej, hvor købmand Bertelsen i min barndom havde købmandsforretning, er der i dag pizzaria.

Her på Sædding Strandvej, der tidligere var Sædding Bageri med bl.a. Verner Eshmark som bagermester, bliver der handlet med babyudstyr i dag.

Her på Sædding Strandvej, har familien Bak Pedersen haft deres virke i mange år. Senest Karen og Johannes. Johannes havde i mange år autoværksted på adressen. Hans mor havde et hjemmebageri - hvor Johannes senere havde kontor - hans far havde skomagerværksted på første sal - hvor det lille vindue i gavlen er. Huset står nu tomt, Karen og Johannes flyttede til Lyngvejens Ældrecenter for nogen tid siden. Jeg formoder huset snart vil blive revet ned og give plads til nybyggeri.

Jeg vil løbende lægge nogle billeder fra Sædding - især ældre bygninger - ind på siden.

Nyeste kommentarer

27.10 | 20:14

Fine beskrivelser. Har selv boet i Sædding manufakturforretningen Macco på Strandvejen.
God læsning.

15.08 | 08:47

Jeg boede på gården, fra jeg var få måneder gammel i 1957, og til gården blev solgt til en lokal bygmester, som jeg husker det, Niels Jepsen, i 1966.

07.05 | 21:06

Under krigen boede der kortvarigt tyske desertører på Sædding skoles loft, indtil de kunne smugles videre. Har et fint takkebrev fra en fra Strasbourg.

07.05 | 20:49

Fin historie, tak. Specielt billederne og beskrivelsen af min farfar Einer Randløv vækker gode minder, fra når vi børn fra Sjælland var på ferie i Sædding.